BARDAL_NOVEMBER1BILDE

 

Våren 2012 ble vi gjort oppmerksomme på at det var lagt ut tomter for salg i Løsberga, i et nytt boligfelt. Vi hadde alltid hatt en plan om å flytte tilbake til Steinkjer, og en drøm om å bygge vårt eget hus. Vi valgte å holde av en tomt og etter hvert kjøpe denne, høsten 2013.

I april 2014 begynte vi for alvor prosessen med å finne ut hva vi ønsket å gjøre med tomta. Vi brukte våren på å gjøre oss kjent med ulike leverandører av hus og var i kontakt med flere underveis. Vi fikk tegnet forslag og jobbet lenge med forskjellige alternativer. På høsten bestemte vi oss for gå videre med Overhalla Hus. Det var flere faktorer som gjorde at valget falt på Overhalla Hus. For det første følte vi at vi fikk til en veldig fin løsning på huset, som var innenfor den fastsatte reguleringsplanen. Huset som har tatt utgangspunkt i kataloghuset Nora, er etter våre ønsker blitt endret mye på. I tillegg til dette fikk vi et godt inntrykk av Overhalla Hus og entreprenøren Trøndelag Mur og Bygg ved første møte, noe vi har opplevd gjennom hele prosessen så langt. Sammen med leverandør og entreprenør har vi med oss Byggmakker Gipling på laget når vi nå skal sette opp vårt drømmehus.

Med fem familiemedlemmer, blir det for oss viktig med et stort nok hus med praktiske løsninger. Det føler vi nå at vi har fått på plass, med kyndig hjelp. I og med at vi har kjøpt oss en ”utsiktstomt”, har vi valgt og ha andreetasjen som hovedetasje med kjøkken, oppholdsrom og stue. Her har vi store vindusflater i nordvestlig retning med fantastisk utsikt. Vi har en stor terrasse over garasjen med gode solforhold. Soverom, bad og vaskerom er plassert i førsteetasjen, sammen med gode lagringsmuligheter, med direkte adgang til garasjen. Det har vært mange runder frem og tilbake på ulike løsninger, men vi føler nå at drømmehuset nærmer seg.

I slutten av mars 2015 ble huset bestilt fra Overhalla Hus. I løpet av 6- 9 uker skal byggesettet være ferdig til å fraktes til tomta. Det foreløpige anslaget sier at huset kommer i slutten av mai. I mellomtiden blir tomta gjort klar for støping av grunnmur. Vi er fornøyde med prosessen så langt, og ser med spenning på fortsettelsen.

Ingrid og Anders

Comments are closed.